Porcijos
60
Gaminimo laikas
45 min.
Metodas
Kepimas
Sudėtingumas
2/10
Ingredientai:
- 12 vienetų - Kiaušinių (naudojau M dydžio)
- 100 gramų - Čederio sūrio (arba fermentinio ar mocarelos)
- 80 mililitrų - Pieno (arba grietinėlės)
- 5 vienetai - Pievagrybių
- 1/4 vieneto - Raudonosios paprikos
- 0.5 vieneto - Rausvųjų svogūnų (nedidelio)
- Pagal skonį - Druskos
- Pagal skonį - Maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas:
1. Įjungti orkaitę kaisti iki 200 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais, papriką - kubeliais, svogūną - pusžiedžiais.
3. Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti pieną, dėti druskos bei pipirų ir išplakti. Patogu plakti šluotele ar tiesiog elektriniu mikseriu ar net kokteilinėje.
4. Kepimo skardą (naudojau 30x40 cm) iškloti kepimo popieriumi. Kad popierius geriau priliptų, jį patepkite aliejumi. Supilti paruoštą kiaušinių masę, ant viršaus išdėlioti pievagrybius, papriką ir svogūną. Ant viršaus užtarkuoti sūrį.
5. Kepti iki 200 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20 min iki bus švelniai auksinės spalvos.
6. Skanu tiekti su pomidorų ar kitu padažu, ar uždėti ant duonos riekelės.
Patarimai:
Daržoves omleto viršui galite rinktis savo nuožiūra. Be mūsų naudotų taip pat tiktų brokoliai, žiediniai kopūstai, žalieji žirneliai, plonais šiaudeliais pjaustytos (arba šiek tiek pakepintos) morkos, salierai ir kt.
Maistinė vertė:
603
Kalorijos
42g
Riebalų
31g
Angliavandenių
24g
Baltymų