Sumuštinis su traškia vištiena ir obuoliais

Laura Panavė
Porcijos

10-12 vnt

Laura Panavė
Gaminimo laikas

60 min.

Laura Panavė
Metodas

Kepimas

Laura Panavė
Sudėtingumas

5/10

Laura Panavė

Jeigu mėgstate sumuštinius ir ieškote įvairesnių skonių, tikrai siūlau išbandyti štai šį dvigubą ir  gaivų su traškia vištiena.

Toks derinys puikiai tiks skonių mylėtojams, o pats patiekalas tinkamas pusryčiams ar į priešpiečių/pietų dėžutę. 

Ingredientai:

  • 2 riekių duonos su grūdais
  • 70 g vištienos filė
  • 1 vnt kiaušinio plakinio (vištienai)
  • 2 v š maltų migdolų ar anakardžių riešutų (vištienai)
  • 1/2 saujos pjaustyto šviežio baltagūžio kopūsto
  • 1/2 saujos raudonojo pjaustyto kopūsto
  • 1-2 v.š. porų daigų (nebūtina)
  • 1/2 nedidelio nulupto obuolio
  • 1 v š geltonųjų razinų ( idealiai tiktų spanguolės)
  • 1 kaupino v.š. graikiško jogurto
  • Druskos ir pipirų
Laura Panavė

Paruošimo būdas:

  1. Pasiruošiame vištieną: šiek tiek mėsos plaktuku ją suminkštintiname, paprieskoniuojame, merkiame į kiaušinio plakinį ir riešutų miltus (malti riešutai). Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

    2. Kol kepa vištiena susmulkiname kopūstus, obuolį, dedame razinas (norėjau spanguolių, be te manęs jas kažkas suvalgė 😃) prieskonius, graikišką jogurtą. Išmaišome.

    Aš duonos neskrudinau, jūs galite ir skrudinti. Ant pirmos riekės dedame salotas, vištieną, porų daigus, uždengiame antra duonos rieke. Skanaus!

Maistinė vertė 1 porcijos (4 vnt) :

277kcal

Kalorijos

18,5g

Riebalų

14g

Angliavandenių

29g

Baltymų