
Porcijos
10-12 vnt

Gaminimo laikas
60 min.

Metodas
Kepimas

Sudėtingumas
5/10

Jeigu mėgstate sumuštinius ir ieškote įvairesnių skonių, tikrai siūlau išbandyti štai šį dvigubą ir gaivų su traškia vištiena.
Toks derinys puikiai tiks skonių mylėtojams, o pats patiekalas tinkamas pusryčiams ar į priešpiečių/pietų dėžutę.
Ingredientai:
- 2 riekių duonos su grūdais
- 70 g vištienos filė
- 1 vnt kiaušinio plakinio (vištienai)
- 2 v š maltų migdolų ar anakardžių riešutų (vištienai)
- 1/2 saujos pjaustyto šviežio baltagūžio kopūsto
- 1/2 saujos raudonojo pjaustyto kopūsto
- 1-2 v.š. porų daigų (nebūtina)
- 1/2 nedidelio nulupto obuolio
- 1 v š geltonųjų razinų ( idealiai tiktų spanguolės)
- 1 kaupino v.š. graikiško jogurto
- Druskos ir pipirų

Paruošimo būdas:
- Pasiruošiame vištieną: šiek tiek mėsos plaktuku ją suminkštintiname, paprieskoniuojame, merkiame į kiaušinio plakinį ir riešutų miltus (malti riešutai). Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
2. Kol kepa vištiena susmulkiname kopūstus, obuolį, dedame razinas (norėjau spanguolių, be te manęs jas kažkas suvalgė 😃) prieskonius, graikišką jogurtą. Išmaišome.
Aš duonos neskrudinau, jūs galite ir skrudinti. Ant pirmos riekės dedame salotas, vištieną, porų daigus, uždengiame antra duonos rieke. Skanaus!
Maistinė vertė 1 porcijos (4 vnt) :
277kcal
Kalorijos
18,5g
Riebalų
14g
Angliavandenių
29g
Baltymų