Trinta daržovių sriuba su jautiena

Laura Panavė
Porcijos

8 vnt.

Laura Panavė
Gaminimo laikas

90 min.

Laura Panavė
Metodas

Kepimas/virimas

Laura Panavė
Sudėtingumas

6/10

Laura Panavė

Gausus rudeninių daržovių metas tiesiog privalomas išnaudoti maksimaliai.

Maistas turi būti skanus, aromatingas, maistingas ir naudingas, tad šį kartą mano virtuvėje labai skani sriuba.

Ingredientai:

  • 500 gr. maltos jautienos
  • 1 didelis svogūnas
  • 4-5 dideli pomidorai (ne sezono metu tinka konservuoti savo sultyse)
  • 1/2 mažesnės cukinijos
  • 1 didelė saldžioji paprika
  • 1 šakelė šviežio rozmarino
  • 1 šakelė šviežio raudonėlio
  • druska pagal konį
  • malti juodieji pipirai pagal skonį
  • 1 v. š. kario miltelių
  • 2 skardinės konservuotų pupelių (400/240)
  • 30 gr. sviesto
  • 40 gr. tarkuoto kietojo sūrio
  • aitrioji paprika pagal poreikį (jei norime aštriai)
  • šviežias bazilikas (papuošimui)
Laura Panavė

Paruošimo būdas:


1.Daržoves nuplauname po šaltu tekančiu vandeniu, daliname į 4 dalis ir dedame į orkaitei skirtą indą.

2. Pabarstome druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais ir apšlakstome geru alyvuogių aliejumi, dedame žoleles (raudonėlis, bazilikas).

3. Kepame grill režimu 200C temperatūroje 20-25 minutes.

4. Ant sviesto kepame maltą jautieną, susimulkiname medine mentele, nes jos su daržovėmis netrynsime.

5. Perplauname pupeles. Iškepusias daržoves (be pupelių) pilame į smulkintuvą su visu atsiradusiu skysčiu.

6.Gautą masę pilame į puodą, dedame keptą mėsà ir pupeles. Gerai išmaišome ir troškiname apie 10 min., kad visi skoniai susimaišytų.

7.Tiekiame su kietuoju sūriu, aitriąja paprika, ar kaip Jums patinka.

Skanaus!

Maistinė vertė 1 porcijos (4 vnt) :

277kcal

Kalorijos

18,5g

Riebalų

14g

Angliavandenių

29g

Baltymų