
4 vnt

60 min.

Kepimas

5/10

Jeigu mėgstate sumuštinius ir ieškote įvairesnių skonių, tikrai siūlau išbandyti štai šį dvigubą ir gaivų su traškia vištiena.
Toks derinys puikiai tiks skonių mylėtojams, o pats patiekalas tinkamas pusryčiams ar į priešpiečių/pietų dėžutę.
Ingredientai:
- 2 riekių duonos su grūdais
- 70 g vištienos filė
- 1 vnt kiaušinio plakinio (vištienai)
- 2 v š maltų migdolų ar anakardžių riešutų (vištienai)
- 1/2 saujos pjaustyto šviežio baltagūžio kopūsto
- 1/2 saujos raudonojo pjaustyto kopūsto
- 1-2 v.š. porų daigų (nebūtina)
- 1/2 nedidelio nulupto obuolio
- 1 v š geltonųjų razinų ( idealiai tiktų spanguolės)
- 1 kaupino v.š. graikiško jogurto
- Druskos ir pipirų

Paruošimo būdas:
1.Vištienos krūtinėlės puseles daliname per pusę, gaunasi 4 filė puselės.
2. Filė gerai išmušame, turi būti labai ploni (4-5mm storio) kepsneliai. Tada dedame gabalėlį sviesto, smulkinto česnako ir krapų ir stipriai suvyniojame be tarpelių). Aš užlenkiau kraščiukus, kad sviestas nepabėgtų.
3 Gautą suktinuką pamirkome kiaušinio plakinyje su prieskoniais, tada paruoštuose džiūvėsėliuose iš gysločio luobelių ir maltų migdolų (galimi panko džiūvėsėliai jei ne GF) viskas sumaišyta su saldžiosios paprikos milteliais.
4. Dedame į karšto iro gruzdintuvę ar orkaitę režimu 180C laipsnių 20 minučių.
5. Patiekiame su sezoninėmis daržovėmis, gruzdintais batatais, graikiško jogurto padažu.
Maistinė vertė 1 porcijos (4 vnt) :
Kalorijos
Riebalų
Angliavandenių
Baltymų