Sveikatai palankūs kijevo koteltai

Laura Panavė
Porcijos

4 vnt

Laura Panavė
Gaminimo laikas

60 min.

Laura Panavė
Metodas

Kepimas

Laura Panavė
Sudėtingumas

5/10

Laura Panavė

Jeigu mėgstate sumuštinius ir ieškote įvairesnių skonių, tikrai siūlau išbandyti štai šį dvigubą ir  gaivų su traškia vištiena.

Toks derinys puikiai tiks skonių mylėtojams, o pats patiekalas tinkamas pusryčiams ar į priešpiečių/pietų dėžutę. 

Ingredientai:

  • 2 riekių duonos su grūdais
  • 70 g vištienos filė
  • 1 vnt kiaušinio plakinio (vištienai)
  • 2 v š maltų migdolų ar anakardžių riešutų (vištienai)
  • 1/2 saujos pjaustyto šviežio baltagūžio kopūsto
  • 1/2 saujos raudonojo pjaustyto kopūsto
  • 1-2 v.š. porų daigų (nebūtina)
  • 1/2 nedidelio nulupto obuolio
  • 1 v š geltonųjų razinų ( idealiai tiktų spanguolės)
  • 1 kaupino v.š. graikiško jogurto
  • Druskos ir pipirų
Laura Panavė

Paruošimo būdas:

1.Vištienos krūtinėlės puseles daliname per pusę, gaunasi 4 filė puselės.

2. Filė gerai išmušame, turi būti labai ploni (4-5mm storio) kepsneliai. Tada dedame gabalėlį sviesto, smulkinto česnako ir krapų ir stipriai suvyniojame be tarpelių). Aš užlenkiau kraščiukus, kad sviestas nepabėgtų.
3 Gautą suktinuką pamirkome kiaušinio plakinyje su prieskoniais, tada paruoštuose džiūvėsėliuose iš gysločio luobelių ir maltų migdolų (galimi panko džiūvėsėliai jei ne GF) viskas sumaišyta su saldžiosios paprikos milteliais.

4. Dedame į karšto iro gruzdintuvę ar orkaitę režimu 180C laipsnių 20 minučių.

5. Patiekiame su sezoninėmis daržovėmis, gruzdintais batatais, graikiško jogurto padažu.

Maistinė vertė 1 porcijos (4 vnt) :

277kcal

Kalorijos

18,5g

Riebalų

14g

Angliavandenių

29g

Baltymų