
8 vnt.

40 min.

Kepimas

1/10

Šis tobulas, purus ir kremini ssumuštinis su tįstančiu sūriu tikrai toli nuo to kas vadinama sveikatai palankia mityba. Tačiu kas mane seka, žino, kad aš apie balansa, ne apie nepasiekiamas ir nenorimas tobulumų ribas ar jau net užribius.
Niekas nesako dažnai, bet kartais, lėtais sekmadieniais pasimėgauti juo tiesiog būtina.
Gaminsime vieną pilną arba 2 pusinius dvigubus sumuštinius.
Ingredientai:
- 8 tortilijų (19 cm skersmens)
- 500g maltos mėsos (kiauliena, eriena idealu)
- 1 svogūno
- petražolių (pagal poreikį)
- Himalajų druskos, juodųjų pipirų
- 100ml vandens arba naminio sultinio
- 1 vnt kiaušinio (paviršiuj aptepti)
- sezamo sėklų (višų pabarstyti)

Paruošimo būdas:
1.Sumalu mėsmale 300 g erienos kumpio ir 200 kiaulienos kumpio (vaikai visiškai maltos erienos nevalgo).
2.Smulkiais kubeliais supjaustau svogūną, susmulkinu saujelę šviežių petražolių. Supjaustytą svogūną ir petražoles dedu į indą su malta mėsa, beriu druskos, pipirų ir užpilu ~100ml naminio sultinio. Viską gerai išminkau rankomis. Įdaras paruoštas!
3.Dubenėlyje suplakti kiaušinį – juo patepsiu tortilijos kraštelį ir paviršių.
4.Tortiliją dedu ant lentelės, į 1/2 tortilijas dedu su kaupu kelis valgomus šaukštus mėsos įdaro ir paskirstau ant pusės tortilijos – palikdama tuščią kraštelį. Mėsos negailiu, juk nenorim tuščių “čeburėkų”, darom sau, ne valgyklai. 😂
5.Tortilijos kraštą aplink sutepu kiaušinio plakiniu ir sulenkiu tortiliją pusiau – stipriai šakute užspaudžiu kraštą ( ne per stipriai) plįš).
6.Paruoštas tortilijas sudedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir aptepu kiaušinio plakiniu bei pabarstau sezamo sėklų (nebūtina).
7.Kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~20-25min, viršus apačia su vėjeliu.
Maistinė vertė 1 čeburėko:
Kalorijos
Riebalų
Angliavandenių
Baltymų