
Porcijos
10-12 vnt

Gaminimo laikas
60 min.

Metodas
Kepimas

Sudėtingumas
5/10

Šiandieną noriu parodyti itin greitą varškės pyragą, kuris skanus tiek karštas, tiek šaltas. Pasigaminti itin lengva, tinka ir šventėms, svečiams, šeimos vakarui.
Ingredientai:
- 700 g 9% riebumo varškės
- 150 parmigiano (ar kito kietojo) sūrio
- 2 kiaušinių (1 paviršiui)
- 1/2 pakelio šaldytų špinatų
- 1/2 pakelio šaldytų špinatų
- 4 skiltelių česnako
- 1 pakuotės bemielės sluoksniuotos tešlos (5 vnt lakštų)
- 2 v.š. sezam
- Druska, pipirai (pagal poreikį)
- Varškės prieskoniai

Paruošimo būdas:
Eiga:
- Visų pirma, tai atsilaidinam iš anksto špinatus ir nupilame vandenį, pakartotinai nugręžiame juos rankomis.(Galime naudoti ir šviežius).
Atlaidiname tešlą (greitam paruošimui, ilgesniam galite darytis pačios).
2. Varškę sutiname šakute , dėk špinatus, tarkuotą sūrį, kiaušinius, smulkintą česnaką, prieskonius ir gerai išmaišome.
3. Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių.
4. Į savo kepimo indą dėkite 3 lakštus, kur per daug nupjauk, kur trūksta sujunk. 2 lakštus palik viršuj.
5. Sukrėskite savo masę į indą, išlyginkite šakute ir supjaustytus lakštus sudėkite juostelėm vienus ant kitų.
6. Viršų patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamais.
7. Kepkite 40- 45 min. arba kol gražiai paruods paviršius.
Maistinė vertė 1 porcijos (4 vnt) :
277kcal
Kalorijos
18,5g
Riebalų
14g
Angliavandenių
29g
Baltymų