Varškės pyragas su špinatais ir sūriu

Laura Panavė
Porcijos

10-12 vnt

Laura Panavė
Gaminimo laikas

60 min.

Laura Panavė
Metodas

Kepimas

Laura Panavė
Sudėtingumas

5/10

Laura Panavė

Šiandieną noriu parodyti itin greitą varškės pyragą, kuris skanus tiek karštas, tiek šaltas. Pasigaminti itin lengva, tinka ir šventėms, svečiams, šeimos vakarui.

Ingredientai:

  • 700 g 9% riebumo varškės
  • 150 parmigiano (ar kito kietojo) sūrio
  • 2 kiaušinių (1 paviršiui)
  • 1/2 pakelio šaldytų špinatų
  • 1/2 pakelio šaldytų špinatų
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 pakuotės bemielės sluoksniuotos tešlos (5 vnt lakštų)
  • 2 v.š. sezam
  • Druska, pipirai (pagal poreikį)
  • Varškės prieskoniai
Laura Panavė

Paruošimo būdas:

Eiga:

  1. Visų pirma, tai atsilaidinam iš anksto špinatus ir nupilame vandenį, pakartotinai nugręžiame juos rankomis.(Galime naudoti ir šviežius).
    Atlaidiname tešlą (greitam paruošimui, ilgesniam galite darytis pačios).

2. Varškę sutiname šakute , dėk špinatus, tarkuotą sūrį, kiaušinius, smulkintą česnaką, prieskonius ir gerai išmaišome.

3.  Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių.

4. Į savo kepimo indą dėkite 3 lakštus, kur per daug nupjauk, kur trūksta sujunk. 2 lakštus palik viršuj.

5.  Sukrėskite savo masę į indą, išlyginkite šakute ir supjaustytus lakštus sudėkite juostelėm vienus ant kitų.

6.  Viršų patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamais.

7.  Kepkite 40- 45 min. arba kol gražiai paruods paviršius.

Maistinė vertė 1 porcijos (4 vnt) :

277kcal

Kalorijos

18,5g

Riebalų

14g

Angliavandenių

29g

Baltymų