
Porcijos
8 vnt.

Gaminimo laikas
90 min.

Metodas
Kepimas/virimas

Sudėtingumas
6/10

Ketogeninė duona, kuria galite mėgautis ir antroje dienos pusėje visiškai nesukant galvos, kad netinka.
TINKA, ši duona turi minimalų kiekį angliavandenių, tad gamink, mėgaukis, o sveikata ir figūra Tau padėkos!
Ingredientai:
- 5 vnt M dydžio kiaušiniai
- 200 g. migdolų miltų
- 50 g. sezamų sėklų
- 50 g. moliūgų sėklų
- 80 g lukštentų kanapių
- 50g. balkšvojo gysločio luobelių
- 500 g. riebios varškės 9%
- 1 a.š. sodos
- 2 v.š. obuolių acto
- 1 a.š. druskos (arba pagal skonį)
- 250 ml. verdančio vandens
- * Dalį norimų sėklų galite pasilikti viršuj papuošti.

Paruošimo būdas:
- Didesniame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, įberkite druską, sezamų sėklas bei balkšvojo gysločio luobeles. Viską užplikykite stikline verdančio vandens ir šaukštu permaišykite. Gausis tiršta lipni keto duonos masė.
2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Varškę trintuvo pagalba sutrynkite su tryniais, supilkite actu nugesintą sodą, gerai ir sudėkite išplaktus baltymus, tada sėklas. Gautą vientisą masę supilkite ant miltų mišinio. Viską gerai permaišykite kombaino pagalba arba tiesiog rankomis.
3. Pasiruoškite formą, tepkite sviestu ar aliejumi aš tiesiau kepimo popierių. Mano formos matmenys: 35/15,5/8 cm
4. Sudėkite gautą tešlą į formą ir drėgna ranka arba mentele išlyginkite paviršių. Kelis kartus sukratykite formą, kad keto duonos tešla vienodai pasiskirstytų. Duonos puošimui naudokite norimas sėklas.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180c laipsnių. Dėkite keto duonelę į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val. Vėjelis viršus apačia. Patikrinti galite tradiciniu būdu, įkišant medinį pagaliuką į duonelės centrą. Pagaliukas turi likti sausas.
6. Tiekite su mėgiamu garnyru.
Aš naudojau savo naminį ančių kepenėlių paštetą su saulėje džiovintais pomidorais ir pistacijomis. (receptas pašteto yra taip pat).
Skanaus!
Maistinė vertė 1 porcijos (4 vnt) :
277kcal
Kalorijos
18,5g
Riebalų
14g
Angliavandenių
29g
Baltymų